MEDAILONKY Z MASOVÉHO KŘÍŽE NA GRILU

SUROVINY:
1) 1 kg Masového kříže
2) 3 lžíce oleje
3) 2 stroužky česneku (nasekané)
4) Lžičku soli a čerstvě mletý pepř
5) Lžíci nasekaného rozmarýnu nebo tymiánu
6) Šťávu z ½ citronu
7) Volitelně: kapka medu nebo lžička hořčice pro zajímavější marinádu
 
POSTUP:
1) Maso nakrájejte na cca 2 cm silné medailonky.
2 V míse smíchejte olej, česnek, sůl, pepř, bylinky a citronovou šťávu.
3) Medailonky naložte do marinády a nechte minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc) uležet v lednici.
4) Grilujte zprudka cca 3–4 minuty z každé strany podle velikosti a výšky masa.
5) Nechte maso krátce odpočinout a podávejte třeba s čerstvým salátem nebo bylinkovým dipem.
 
Dobrou chuť!
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané